Галерия

Изолация

Плюсове на външната топлоизолация

- Бърза възвръщаемост на инвестицията (намаляване на разходите за отопление през зимата)
- Повишаване на вътрешната температура през зимата
- Предотвратява течове по вътрешните стени
- Предотвратява появата на плесен и мухъл по стените
- Комфортна температура през лятото
- Не се отнема от вътрешното пространство на помещенията
- Шумоизолиране на жилището
- Удължаване живота на сградата, придобиване на по-добър и красив външен вид

 

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

За да бъде ефективна изолацията, трябва да се използват изолационни платна с дебелина минимум 5см. Toплоизолационните платна се закрепват към фасадата посредством лепило и дюбели. Лепилото се нанася според вида на повърхността и може да се поставя по различни методи. Монтажът на платната се извършва в посока отдолу нагоре, с което се гарантира по-доброто уплътняване на фугите между отделните платна. След залепването, платната се занитват с помощта на дюбели, като се поставят толкова на брой, колкото е необходимо (8-12 на квадрат). При тухлени стени се използват специализирани дюбели за тухла. Ако дограмата позволява, около прозорците се залепват изолационни ленти с дебелина 2см. Важен момент при монтажа на топлоизолацията е, че трябва да се покрие поне с 20см. горната панелна фуга, за да се предотврати проникване на вода в жилището и по-добър изолационен ефект.

Ъглови профили и шпакловка

След монтажа на топлоизолационните платна се прави шпакловка със специализирана шпакловка за топлоизолации. Тази смес не само придава якост на основата, но и е достатъчно устойчива, за да не се появят пукнатини. В допълнение се монтират и пластмасови PVC ъгли с мрежа. От една страна те допълнително заздравяват ръбовете на изолацията, но също така и придават естетически издържан и завършен вид на мазилката.

Шпакловка с мрежа

Хубаво е изолацията да бъде изцяло покрита с мрежа. Застъпването между отделните мрежи трябва да е минимум 6см. За шпакловането отново се използва специална шпакловка за топлоизолация. Друг важен елемент от изолацията е защитата на горния ръб, тъй като той е най-силно подложен на стичащата се по фасадата вода. За да се защити изолацията от тези неблагоприятни въздействия, се монтира козирка от поцинкована ламарина. Козирката се закрепя плътно към фасадата с помощта на дюбел-пирони, след което се измазва водоустойчив еластичен материал. Друг специфичен момент е долният край на прозореца - там задължително се монтира перваз. Первазът предпазва от проникване на вода в жилището и зад изолацията.

Мазилка

Преди завършването на топлоизолацията, тя трябва да бъде защитена от въздействието на водата и слънчевите UV лъчи. Това се постига с нанасянето на мазилка. Мазилката придава завършен и естетичен външен вид на изолацията.
© 2016 - 2019 Всички права запазени