Изолация

Плюсове на външната топлоизолация

- Бърза възвръщаемост на инвестицията (намаляване на разходите за отопление през зимата)
- Повишаване на вътрешната температура през зимата
- Предотвратява течове по вътрешните стени
- Предотвратява появата на плесен и мухъл по стените
- Комфортна температура през лятото
- Не се отнема от вътрешното пространство на помещенията
- Шумоизолиране на жилището
- Удължаване живота на сградата, придобиване на по-добър и красив външен вид

 

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

За да бъде ефективна изолацията, трябва да се използват изолационни платна с дебелина минимум 5см. Toплоизолационните платна се закрепват към фасадата посредством лепило и дюбели. Лепилото се нанася според вида на повърхността. След залепването, платната се занитват с помощта на дюбели, като се поставят толкова на брой, колкото е необходимо (8-12 на квадрат). Ако дограмата позволява, около прозорците се залепват изолационни ленти с дебелина 2см. Важен момент при монтажа на топлоизолацията е, че трябва да се покрие поне с 20см. горната панелна фуга, за да се предотврати проникване на вода в жилището и за по-добър изолационен ефект.

Ъглови профили и шпакловка

След монтажа на топлоизолационните платна се шпакловка със специализирана шпакловка за топлоизолации. Тази смес не само придава якост на основата, но и е достатъчно устойчива, за да не се появят пукнатини. В допълнение се монтират и пластмасови PVC ъгли с мрежа. От една страна те допълнително заздравяват ръбовете на топлоизолацията, но също така и придават естетически и завършен вид.

Шпакловка с мрежа

Застъпването между отделните мрежи трябва да е минимум 7см. Друг важен елемент от изолацията е защитата на горния ръб, тъй като той е най-силно подложен на стичащата се по фасадата вода. За да се защити изолацията се монтира козирка от поцинкована ламарина. Козирката се закрепя плътно към фасадата с помощта на дюбел-пирони, след което се измазва водоустойчив еластичен материал.

Мазилка

Преди завършването на топлоизолацията, тя трябва да бъде защитена от въздействието на водата и слънчевите UV лъчи. Това се постига с нанасянето на мазилка. Мазилката придава завършен и естетичен външен вид на изолацията.
Галерия
© 2016 - 2024 Всички права запазени